FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri ALERGO.RO 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
 
Imunoterapia specifica cu alergene

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ALERGO.RO -> Imunoterapia specifica cu alergene (desensibilizare)

Sorin Perlea Răspunde cu citat (quote)
Moderator


Data înscrierii: 14/Ian/2007
Mesaje: 574
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 10:20 am    Titlul subiectului: Imunoterapia specifica cu alergene
 
Scopul acestei forme de tratament, care constă în administrarea graduală a unor doze crescânde de alergen, este acela de a crește toleranța la alergene în cursul expunerii naturale. Este singurul tratament care modifică evoluția naturală a bolii alergice.

Alergiile respiratorii (determinate de acarienii din praful de casă, de polenuri, epitelii și produse biologice animale), precum și reacțiile sistemice produse de înțepăturile de Hymenoptere sunt principalii beneficiari ai ITS care, în general, se asociază tratamentelor medicamentoase.

Decizia inițierii ITS aparține exclusiv alergologului/imunologului, fiind necesară și o informare și acceptare scrisă a procedurii de către pacient.

Mecanismele de acțiune ale ITS sunt heterogene, depinzând de natura alergenului, de calea de administrare, de doză, durată, de folosirea diverșilor adjuvanți, de localizarea bolii alergice și de status-ul genetic al gazdei. Ca urmare a ITS se produc modificări la nivelul organelor-țintă, precum și la nivel umoral și celular.

Există numeroase studii care au confirmat rezultatele favorabile obținute în rinita alergică; dacă această aplicabilitate a ITS este acceptată aproape unanim, eficiența ITS în astmul bronșic alergic continuă să stârnească numeroase controverse.

ITS efectuată pacienților care au dezvoltat reacții sistemice la înțepăturile de Hymenoptere asigură o protecție de 98% în cazul recontactului cu specii de viespi și de 80% în cazul albinelor.

Atât rinoconjunctivitele, cât și asmul broșic determinate de polenuri sunt înalt responsive la ITS adecvată. ITS cu extract de acarieni ameliorează statistic semnificativ simptomele astmului bronșic și permite reducerea necesarului de medicație controller/reliever. Evident că ITS nu se substituie măsurilor de profilaxie activă.

Fungii aeropurtați au fost identificați ca agenți etiologici ai astmului epidemic cu forme severe de manifestare. ITS ridică probleme deosebite în această situație deoarece există sute/mii de specii diferite de fungi. Singurii fungi pentru care s-a demonstrat eficiență clinică sunt Cladosporium herbarum și Alternaria.
_________________
Totul despre alergii - www.alergo.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ALERGO.RO -> Imunoterapia specifica cu alergene (desensibilizare)
Pagina 1 din 1

Choose Display Order
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
User Permissions
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

 
Mergi direct la: